Rol van waterkers in Essiac thee

Written by Super User. Posted in Ingrediënten Essiac thee

Waterkers Essiac theeWaterkers is een boost voor ons lichaam. Het zorgt voor een goede zuurstoftransport, ondersteunt de inwendige reiniging van ons lichaam, helpt bij de vertering van ons voedsel, is goed voor natuurlijke afweer en het ondersteunt de bloedcirculatie.

Volksgeneeskunst

Waterkers werd door de oude Grieken beschouwd als opwekkend middel. De oude Perzen zagen de witte waterkers als extra energieopwekkend middel en namen het in als ze grote inspanningen moesten verrichten. De Perzen gaven waterkers aan de kinderen om een gezonde groei te stimuleren. Eeuwenlang.

In de huidige fytotherapie, de op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde plantengeneeskunde, wordt waterkers gebruikt om de lever te ontgiften.

Kenmerken Waterkers

Waterkers is rijk aan vitamine A en C. Het bevat ook mineralen zwavel , jodium , calcium en mangaan. Het wordt nu algemeen erkend dat waterkers kan helpen om longkanker te voorkomen bij rokers want het verminderd giftige stoffen in het lichaam.

Gebruik Waterkers

De waterkers heeft een frisse, gepeperde smaak en wordt vaak gebruikt als garnering van gerechten. Dat deze moerasplant, die groeit in stromend water, veel meer is dan alleen een versiersel is bij velen niet bekend. Maar met zijn vijftien vitaminen is de waterkers supergezond.

Waterkers en kanker

Er wordt de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar waterkers als bestrijdingsmiddel tegen kanker. Het hoofdingrediënt in dit groene plantje zou in staat zijn om al het bloed en de zuurstof aan een tumor te ontnemen, waardoor deze niet meer kan groeien. Daarnaast zou het ook de groei van kankercellen remmen.

Gezegende distel (Cnicus Benedictus)

Written by Super User. Posted in Ingrediënten Essiac thee

Gezegende DistelDe bladeren en de bloeiende toppen van de gezegende distel wordt het meest gebruikt voor problemen met de spijsvertering, zoals gas, constipatie en maagklachten. Deze plant wordt geoogst in de zomer maanden.

Volksgeneeskunst

De medicinale werking is aansterkend, antiseptisch, koortswerend, spijsverteringsbevor­derend en urine-afdrijvend.

Kenmerken Gezegende Distel

Deze geneeskrachtige plant heeft zijn heilzame werking te danken aan bitterstoffen (enicine), etherische olie, vluchtige olie, slijm, organische zouten, looistof, hars, kalium, magnesiumzouten en vitamine B.

Essiac 8 kruidenthee ( Flor Essence)

Rene Caisse en Dr. Charles Brusch hebben acht jaar onderzoek gedaan bij het Brusch Medical Research Center in Cambridge, Massachusetts naar onze 8 kruidenmix. De kruiden zijn individueel al eeuwen bekend om hun geneeskrachtige werking maar het gaat bij Essiac om de synergie tussen de kruiden.

De studies naar de werking van Essiac met Dr. Brusch werden uitgevoerd van 1959 tot 1967. Uit hun onderzoek bleek dat de Essiac met 8 kruiden beter werkte dan alle anderen ( eerdere ) geteste varianten. D.r Charles Brusch ( voormalig lijfarts J.F. Kennedy ) genas zichzelf ook van kanker en van hem zijn de legendarische woorden "Essiac Is A Cure for Cancer, Period"

Alle kruiden die we gebruiken om onze Essiac maken zijn geproduceerd in de VS, niet bestraald en vrij van chemicaliën en worden geïmporteerd per luchtpost en niet per zeecontainer.

Onze Essiac thee bevat de volgende 8 geneeskrachtige kruiden.  

 • Essaic Schapenzuring

  Schapenzuring behoort tot de boekweit familie en groeit in het wild in het grootste deel van de wereld. Het groeit in weilanden, rotsachtige gebieden, en de bermen van landwegen. Schapenzuring – en dan met name de wortels – wordt gezien als het meest actieve kruid in Essiac omdat het cellulaire regeneratie stimuleert, ontgift en reinigt.  Deze eigenschappen zijn overigens al eeuwen bekend onder volksgenezers.

  De voordelen waarmee schapenzuring in verband worden gebracht zijn: Anti-kankertherapie; Anti-ontstekingsmiddel; Urine afdrijvend; Antibacterieel middel; Immuunsysteem booster; Antioxidant; Vitamine gebrek en Voedselbereiding.

  Alle delen van schapen zuring (bladeren, bloemen, wortels en stengels) worden overigens medicinaal gebruikt. De bladeren en stengels moeten worden geoogst voordat de plant gaat bloeien. De wortels worden in de herfst geoogst. Kleine hoeveelheden van de bladeren schapen zuring kunnen in salades worden gegeten of gekookt als een groene groente.

 • Essaic Burdock Root Schapenzuring

  Kliswortel werd gebruikt tijdens de Middeleeuwen als groente, maar nu wordt zelden gebruikt, met uitzondering van Japan. In Nederland kunt u het in het wild vinden in het rivierengebied zoals de Betuwe maar ook in Zeeland komt het voor.

  Kliswortel helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het bloed doordat de nieren worden gestimuleerd. Het is dus bij uitstek geschikt om te helpen ontgiften. Daarnaast is kliswortel een rijke bron van vitaminen en mineralen . Het bevat vitamines A,B complex, C, E en P. Bevat relatief grote hoeveelheden chroom, kobalt, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, silicium en zink . Het bevat ook kleinere hoeveelheden calcium , koper , mangaan , selenium en zwavel

  In de volksgeneeskunde werd kliswortel gebruikt bij: Hoge bloeddruk: Aderverkalking, Verlagen cholesterol; Behandeling van leverziekten; huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en acne; behandeling van jicht, gewrichtspijn, artritis en behandeling van tumoren.

 • Essaic Slippery Elm Schapenzuring

  Ulmus rubra ( botanische naam ) wordt in het engels Red Elm of Slippery Elm genoemd. Wij houden de Nederlande naam aan en dat is: Rode iep. De Rode iep is een loofboom die van oorsprong alleen in het oosten van Noord-Amerika voorkomt. De rode iep heeft eetbare onderdelen; met kennis van de eetbaarheid hoef je in moeilijke tijden nooit honger te lijden. De schors wordt al eeuwen gebruikt als voedingssupplement. Als tonicum wordt het gebruikt bij het versterken van de organen, weefsels en slijmvliezen en met name de longen en maag. Als zalf bevordert de schors een snelle genezing van snijwonden, brandwonden en zweren.

  Rode iep schors heeft de goedkeuring van de Food and Drug Administration en is een ingrediënt in zuigtabletten bij keelpijn. Rode iep schors wordt al eeuwen door kruidendokters gebruikt om het lichaam te reinigen, te versterken en te genezen. De schors kan gastro-intestinale symptomen van aandoeningen zoals de ziekte van Crohn helpen te verlichten.

  De Schors bevat als belangrijkste ingrediënten , galluszuur , fenolen , zetmelen , suikers , vitaminen A , B -complex , C , K en P. Het bevat grote hoeveelheden calcium , magnesium en natrium , evenals kleinere hoeveelheden chroom , seleen , ijzer , fosfor , silicium en zink.

 • Essaic Turkse rabarber

  Turkse Rabarberwortel is wereldberoemd om zijn helende eigenschappen. Rabarberwortel zuivert het lichaam van parasieten en vastzittend voedsel in de darm door het galkanaal te prikkelen om het giftige afval te verwijderen zodat deze zich niet in het in het lichaam kunnen opbouwen en nestelen. Daarnaast worden chronische leveraandoeningen verlicht door de lever te reinigen.

  Rabarberwortel verbetert de spijsvertering en helpt bij het reguleren van de eetlust. Van rabarberwortel is ook bekend dat het zweren, stoornissen aan de milt en darmen helpt te genezen. De planten moeten ten minste zes jaar oud zijn voordat de wortels kunnen worden geoogst.

  De wortels zijn rijk aan diverse vitaminen en mineralen . Het bevat vitamine A , sommige vitamine B complex en vitamine C en P. Daarnaast de mineralen calcium, chloor, koper, jodium , ijzer , magnesium , mangaan , fosfor , kalium , silicium , natrium , zwavel en zink

   

 • Essaic kelp

  Kelp is een zeer voedzame zee groente en een bron van mineralen, zoals jodium, kalium, magnesium , calcium en ijzer. Jodium helpt bij het maken van schildklierhormonen die noodzakelijk zijn voor het handhaven van normale stofwisseling en  functioneren  van alle cellen van het lichaam. Kelp komt veel voor in de ondiepe wateren van de Atlantische Oceaan bij Ierland en Engeland en in de westelijke Atlantische Oceaan van de Noordoost kust van Groenland naar het zuiden tot Cape Cod. Cape Cod is een schiereiland aan de kust van Massachusetts.

  Voorlopige tests tonen aan dat kelp effectief is bij de aanvullende behandeling van diverse tumoren. Bij een onderzoek met ratten naar de anti-oestrogene effecten van kelp is gebleken dat deze zeewiersoort de belangrijkste kanker bestrijdende component is van het Aziatisch eetpatroon en niet, zoals lang werd gedacht, soja. Meer informatie (engels)

  Recente studies met diëten die kelp bevatten hebben een verband gelegd tussen de inname van kelp en een lagere kans op borstkanker; obesitas , hart-en vaatziekten , reuma , artritis; lagere bloeddruk ; schildklier ziekten; minder constipatie en gastro - intestinale aandoeningen en minder infectieziekten. Kelp is ook bekend om de volgende eigenschappen: het is antibacterieel, een antioxidant, een diureticum, een verzachtend middel en werkt slijmoplossend.

 • Essaic Red Clover

  Rode klaver is een wilde plant die met name voorkomt in weilanden. De plant is een bron van vele waardevolle voedingsstoffen en wordt ook beschouwd als een van de rijkste bronnen van isoflavonen. De isoflavonen geïsoleerd uit rode klaver zijn onderzocht (en erkend) op hun doeltreffendheid in de behandeling van sommige vormen van kanker zoals borstkanker. Meer informatie (Nederlands). Daarnaast denkt men denkt dat de isoflavonen kunnen voorkomen dat kankercellen uitzaaien.

  Historisch werd rode klaver gebruikt voor en breed scala van aandoeningen, waaronder kanker, mastitis ( ontsteking van de borst ), gewrichtsaandoeningen, geelzucht , bronchitis, hoesten, astma en huidontstekingen zoals bijvoorbeeld psoriasis en eczeem.

  Rode klaver bevordert daarnaast de urine en slijm productie, de afscheiding van gal en een help bij een betere doorbloeding wat weer kan helpen het bloed te zuiveren. Voorts hebben isoflavonen aangetoond ondersteunend te zijn in de behandeling van een aantal aandoeningen geassocieerd met de menopauze, zoals opvliegers, cardiovasculaire gezondheid en botverlies door osteoporose.

 • Essaic Blessed distel

  De bladeren en bloemtoppen van gezegende distel wordt het meest gebruikt voor problemen met de spijsvertering, zoals gas, constipatie en maagklachten. Deze plant wordt geoogst in de zomer maanden. Het groeit overal in de VS, met een piek in mei en juni en wordt daar soms gezien als een vervelend onkruid. Om zijn medicinale eigenschappen wordt de plant vandaag de dag nog steeds gekweekt in Duitsland, Italië en Spanje

  Gezegende distel remt ontstekingen en is een natuurlijk antibioticum. Het wordt vaak gebruikt bij lever en galblaas ziekten. Gezegende distel wordt ook gebruikt om anorexia en slechte eetlust te behandelen als gevolg van depressie. Sommige natuurlijke kruidendokters gebruiken gezegende distel om de gezondheid van het vrouwelijk voortplantingssysteem te ondersteunen. Ook blijkt het de doorbloeding van het lichaam te bevorderen waardoor afvalstoffen uit lichaam kunnen worden verwijderd en het lichaam meer voedingstoffen kan opnemen.

  Gezegende distel bevordert de afscheiding van speeksel en maagsappen. Het wordt gebruikt als bitter tonicum voor gastrointestinale koliek gas en losse ontlasting, atonie van de galblaas en gebrek aan eetlust. Het kan ook worden gebruikt om borstvoeding te stimuleren. De bestanddelen zijn bittere stoffen van het type sesquiterpene lacton, tannine, slijm en essentiële olie. De essentiële olie blijkt antivirale en antibacteriële eigenschappen.

 • Essaic Watercress

  De waterkers is een moerasplant, die groeit in stromend water. In Noord-Amerika is het zowaar een plaag geworden aan de oevers van rivieren. Met zijn vijftien vitaminen is de waterkers supergezond en een boost voor de gezondheid. Het zorgt voor een goede zuurstoftransport en ondersteunt de inwendige reiniging van ons lichaam. Daarnaast is waterkers rijk aan zwavel wat een gunstige uitwerking heeft op zowel huid, haar als nagels.

  Waterkers heeft een anticarcinogene werking, wat betekent dat het de vorming van kankercellen tegen gaat. De ontgiftende functie van de lever is daar mede oorzaak van. Verder bevordert waterkers apoptose, de plotselinge dood van kankercellen. Een extra geneeskracht die wetenschappelijk is onderzocht is de antitumorwerking van waterkers. Wanneer in het lichaam tumors hebben gevormd, remt waterkers de verdere groei aanzienlijk. Vooral baarmoederhalskanker, prostaatkanker, longkanker en leukemie worden door deze in het wild voorkomende groente bestreden. Bron website mens-en-gezondheid.

  In Waterkers zit o.a : Mangaan, Jodium, Magnesium, Zink, Fosfor, IJzer, Kalium, Calcium, Foliumzuur, Vitamine K, Vitamine E, Vitamine C, Vitamine B6, Vitamine B1, Vitamine A en Glucosinulaat.  

Wat zeggen onze klanten over Essiac thee

Chart

In de Verenigde Staten en Canada is Essiac een enorm succes en is het is beschikbaar als tinctuur, rauwe kruiden, kruiden in poedervorm of zalf. Wij hebben ervoor gekozen om de kruiden door de leverancier in de juiste formule te laten malen en mengen en we adviseren de thee zonder te zeven te drinken. Met zeven kun je namelijk niet alle kruidendeeltjes tot je nemen. Het is immers ook gezonder een hele sinaasappel te eten dan alleen het sap te drinken. Preventief is 1 mok per dag voldoende. Bij aandoeningen is 3 koppen aan te raden. 

Droge gemalen kruiden zijn een stuk duurder maar uiteindelijk veel effectiever omdat u alles binnen krijgt. En daar doen we het voor want we zijn deze site gestart voor de lange termijn en niet om snel geld te verdienen. Terugkerende klanten zijn ons businessmodel. De kruiden zijn enorm vers en dat kunt u ruiken en proeven. U kunt de kruiden dan ook minstens een jaar bewaren op een droge, donkere en koele plaats.  

De formule van Essiac is al jaren openbaar en kunt u o.a. ook op deze website vinden. Tegenwoordig wordt er ook geëxperimenteerd met andere kruiden maar wij houden onze strik aan de receptuur van Rene Caisse en Dr. Charles Brusch.  De Essiac Kruiden komen van Starwest Botanicals, Inc. in Californië en zijn allemaal biologisch. Over deze bijzondere thee is ook door Paula Bakhuis een boek uitgebracht met de titel "Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden ". Meer informatie kunt u  hier vinden

Wat zeggen onze klanten?

De onderstaande referenties zijn geschreven door terugkerende klanten die zo enthousiast waren dat ze de ervaringen wilde delen. 

Referentie 1

Ik heb het boek 'Kanker is geen ziekte....,maar een overlevingsmechanisme' van Andreas Moritz gelezen. Dit naar aanleiding van dat er bij mij kanker werd gediagnosticeerd. Hierin werd het drinken van Essiac Thee aanbevolen als herstel na kanker, tijdens kanker of als preventie voor kanker. Ik gebruik de thee sinds begin april 2014. Ik vind de smaak van de acceptabel. Ik vind het niet echt lekker, maar zeker ook niet vies. In het begin moest ik wennen aan de smaak, maar nu ben ik er aan gewend. Ik heb het gevoel dat de thee mij van binnen reinigt en mij ondersteunt bij het aansterken van mijn immuunsysteem.

Referentie 2

Van mijn orthomoleculaire geneeskundige kreeg ik de opdracht om verschillende vitaminen en mineralen te gebruiken i.v.m. de melanoom en ze gaf ook door dat ik Flor Essence thee moest drinken. Daar had ik nog nooit van gehoord en ben op internet gaan zoeken. Zo zoekende kwam ik op de site van Essiac thee en het leek mij wel vertrouwd. Ik heb de thee besteld en drink het nu ongeveer 3 maanden, 3 kopjes p.d. Mijn man drinkt voorbehoedend 1 p. dag. De smaak is wel wennen, we zijn kruidenthee gewend van allerlei soorten maar daar is dit niet mee te vergelijken. We vinden het niet vies en als het effect waarvoor we het drinken goed is vind ik alles prima. Of ik er baat bij heb kan ik niet zeggen. Dat moet de toekomst uitwijzen. En als alles goed blijft gaan kan ik dat jammer genoeg niet toewijzen aan de thee alleen. Want ik heb mijn eetpatroon grondig gewijzigd, Essiac thee gaan drinken en veel extra vitamines, mineralen enz gaan gebruiken. Dus kan ik helaas geen uitsluitsel hierover geven. Ik voel me prima, de wond geneest goed en ik doe weer heel veel dingen als voorheen. Maar wij zullen de thee denken we beide zeker blijven gebruiken. Zowel voorbehoedend als ter genezing.

Referentie 3

In verband met eigen ziekte, Fibromyalgie, ben ik mij ruim twee jaar geleden gaan verdiepen in de effecten van voeding en   gezondheid. Beter gezegd, genezen met voeding. Ik koos het pad (de inzichten) van kanker patiënten met de gedachte      dat ik de moeilijkste gevallen zou aantreffen. Tijdens deze toch kwam ik een documentaire tegen, "The forbidden cures of   cancer"genaamd. Hierin werden o.a. de Gerson Therapie, geheel geënt op voeding, maar ook de Essiac cuur van René    Caisse omschreven. Beiden spraken mij dermate aan dat ik ben gaan googelen naar de mogelijkheden in Nederland. Tot     mijn grote vreugde vond ik Essiacthee.nl. Waar ik rechtstreeks de Essiac kon bestellen.   Ik geloof dat ik de thee inmiddels zo'n jaar gebruik  Het is even wennen. Maar wanneer je je verdiept in de ingrediënten, de afkomst en de totstandkoming (van de Ojibwa  indianen) . Kreeg het voor mij iets heiligs en letterlijk iets aards. Wanneer ik het drink, ervaar ik een ritueel, welk mij     verbind met de planten die er in zitten en de aarde die ons dit wonder heeft gebracht. Dat de thee een "aarde"smaak heeft   is dan ook wel te verwachten, maar ik ervaar het nu als prettig.

Ik heb zeker baat bij de thee. Ik verwacht, nog ervaar niet dat Essiac mijn Fibromyalgie zal wegnemen. Echter, zoals bij    zoveel ziektes, zijn ook bij Fibromyalgie de voornaamste klachten, of te wel symptomen, pijnen die ontstaan door een    ontstekingskern. En deze ontstekingen worden naar mijn mening door de Essiac drastisch verminderd. Dus mijn    symptomen zijn absoluut verminderd. Wel moet ik er bij zeggen dat ik daarbij ook moet letten op mijn voeding en op mijn    rust. Maar als ik dat allemaal doe en ik neem 3 x per dag mijn Essiac thee, ga ik een stuk prettiger door het leven. Mijn    beste referentie is het feit dat ik tot twee keer aan toe een langere perioden stopte met de Essiac, en mijn symptomen    kwamen als een bulldozer terug met hun oude venijn. Eenmaal weer een paar weken aan de Essiac, namen zij weer af.

Referentie 4

Ik had er over gehoord van mijn tandarts. De thee gebruiken wij ongeveer een half jaar. De smaak vind ik niet lekker maar met citroen er bij is hij wel te drinken. Wij hebben wel baat bij de thee. 100 % zeker kun je het niet zeggen natuurlijk maar het lijkt er sterk op dat de thee een zeer goede bijdrage levert om vermoeidheidsklachten te verminderen .

Referentie 5

Via familie heb ik erover gehoord. Toen ben ik er me wat verder in gaan verdiepen en ik heb bedacht: 'gewoon eens proberen, dat kan geen kwaad'. Ongeveer 2 maanden ben ik de thee gaan drinken, hoewel wat onregelmatig en met een tussenpoos van 3 weken niet. In het begin vond ik het echt niet lekker, het deed me denken aan slootwater. Nu vind ik het prima te drinken. Ik kan nog niet zeggen dat ik baat heb bij de thee, ik zou eerst een duidelijke tijd moeten gebruiken en dan een duidelijk tijd moeten stoppen. Het neemt voor mij niet de plaats van medicijnen/behandelingen in,maar ik moet zeggen dat ik voorspoedig hersteld ben van een operatie en ik voel me verder best goed.

Referentie 6

Ik ben de thee gaan gebruiken nadat ik behandeld was voor borstkanker; opereren en bestralen, en geen chemokuur als preventieve behandeling wilde. Ik ging op internet op zoek naar een natuurlijk alternatief en kwam uit bij essiac thee. De smaak is even wennen maar dat duurde niet lang, door goed te leren roeren en flink heet water op te schenken drink ik het nu als gewone thee en heb ik er totaal geen moeite mee. Of ik er baat bij ga hebben hoop ik van harte, het kan niet anders als bijdragen in mijn versterking van mijn immuunsysteem wat belangrijk is tegen kanker, maar ook tegen andere aandoeningen. Het drinken van essiac thee hoort nu bij mijn dagelijkse voedingspatroon; elke dag een kop en soms 2. Ik sla nooit over.

Referentie 7

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Via het boek van Brian Peskin “Het verzwegen verhaal over kanker”. Hoelang gebruikt u de thee al? Ik gebruik de thee ongeveer 1 maand. wat vindt u van de smaak van de thee? De smaak moet een beetje wennen, de 1e smaakte nogal bitter , maar het went snel. Mijn zus heeft geen problemen met de smaak Heeft u baat bij de thee? Persoonlijk merk ik en mijn vrouw niet echt verandering, maar in het boek van Brian Peskin las ik dat je zal merken dat je minder verkouden wordt of de griep krijgt. Door onze levensstijl (bewegen en voeding) zijn mijn vrouw en ik al een stuk op de goede weg. Vervuiling van het lichaam kan jaren doorgaan zonder dat je er iets van merkt. Totdat het “te laat” is. Mijn zus daarentegen heeft juist erg veel baat bij de thee. Zij heeft COPD en heeft sinds dat zij de thee drinkt (ook ongeveer 1 maand) meer lucht. Ook haar stoelgang is veel beter. De Prednison die zij slikte ivm de COPD heeft zij terug gebracht van 6 per dag naar een halve in twee dagen. Een fantastisch resultaat!! p.s. het boek van Brian Peskin is een echte aanrader!!!

Referentie 8

Ik hoorde een groep op facebook praten over de essiacthee en dat t sommige mensen heeft geholpen bij o.a. kanker. Ik gebruik de thee al zo een 5 maanden. De smaak van de thee ben ik inmiddels al gewend, in t begin wat zanderig. Ik merk zelf nog niks, maar ik hoop dat t enige ziektes, wat veel voorkomt in mijn familie, wel wegneemt (mocht ik kanker)bij me dragen.

Referentie 9

Hoe heeft u gehoord van de essiacthee?   Ik las erover op internet, was aan het googlen op gezonde kruiden en thee.   -Hoe lang gebruikt u de thee al?   Ik gebruik de thee nu ongeveer 2 maanden.   Wat vindt u van de smaak van de thee?   Ik vind het echt niet lekker. Hoe langer ik het drink hoe moeilijker ik het vind om het op een nuchtere maag naar binnen te krijgen maar het effect en niet de smaak geeft de drive!   Heeft u baat bij de thee?   Zeker! Ik merkte na een paar weken al dat ik meer energie kreeg,  niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk!! Veel meer zín in alles, meer overzicht en veel minder snel moe! Daarom ga ik er voorlopig mee door, heb eerst een strenge (reinigings) kuur gedaan en gebruik nu 1 á 2 kopjes per dag als onderhoudsdosering.

Referentie 10

Via een arts uit Rotterdam heb ik van de thee gehoord. Ik gebruik de thee nu ongeveer 2maanden. Ik moest wennen aan de smaak, en drink het nu met honing, vind het goed te doen. Ik voel mij een stuk beter door de thee, en merk als ik hem niet drink, dat ik me minder ga voelen, dus blijf zeker de essiac gebruiken.

Referentie 11

Hoe ik bij Essiac thee kwam: zomer 2014 had ik opnieuw last van mijn longen en van ernstige vermoeidheid, die weken aanhield. Omdat ik vooral niet in het reguliere geneesmethodecircuit terecht wilde komen, heb ik heel veel op internet gezocht naar weerstandsverhogende/ ondersteunende mogelijkheden. En kwam toen o.a. op deze thee uit. Hoe lang ik het gebruik: ongeveer een maand of vier. Wat voor effect ik merk: om te beginnen heeft een opkomende longontsteking niet de kans gekregen en door de theedosis op te voeren naar twee keer per dag, was ik binnen een week weer opgeknapt. Verder meen ik te merken dat de thee helpt om mn weerstand op peil te houden. Wat ik van de smaak vind: ik hou wel van de wat bittere smaak, verder niet erg lekker, maar dat stoort me niet. Het dient een goed doel en ik verdun het met heet water.

Referentie 12

Hoe heeft u gehoord over Essiac thee? Antwoord client: Boekje op leestafel bij chiropractor maakte ons nieuwsgierig en zette ons aan de thee. Hoe lang gebruikt u de thee? Antwoord client: 3 maanden. Wat vindt u van de smaak van de thee? Antwoord client: Geen probleem, alles wat lekker is, is vaak niet gezond. Heeft u baat bij de thee? Antwoord client: Beter slapen, geen last meer van onrustige benen, ( restless legs ) geen ongezonde reuk van de adem en geen beslagen tong, algemeen fitter met meer energie, minder last van wisselende stemmingen. Het geeft een goed gevoel.

Referentie 13

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Ik heb zo'n 15 jaar geleden gehoord van Essiac. Iemand raadde het me aan. 6 maanden geleden gezocht op internet en jullie website gevonden. Hoelang gebruikt u de thee al? 15 jaar geleden ongeveer 1,5 jaar gebruikt Nu 6 maanden Wat vindt u van de smaak van de thee? Is een beetje bitter maar goed te doen. Ik gebruik het samen met cranberrysap. Heeft u baat bij de thee? Ja 15 jaar geleden was mijn smaak volkomen weg na een ziekte opgelopen in de tropen. Na enkele weken gebruik van Essiac was de smaak terug. Nu weer begonnen vanwege allergische reacties en wat ontstekingen. Voel me er goed bij. Vlekjes op mijn huid verdwijnen ook. Ik vind het geweldig spul!

Referentie 14

Mijn mondhygeniste vertelde me over Essiac. Dit is mijn 2e bestelling, de smaak van thee is niet vies maar dat komt waarschijnlijk omdat ik weet waarom ik het doe. Ik weet niet of het werkt tegen kanker want dat is niet meetbaar. mijn gevoel is heel goed over Essiac. Wat wel 100% zeker door Essiac komt is het feit dat ik geen vaginale afscheiding meer heb. Referentie 15   

 Zo'n 12 jaar terug een artikel gelezen over Caisse en heb Essiac toen een aantal jaren gebruikt. Nu opnieuw begonnen om eventuele aandoeningen te voorkomen.Ik (ben 73) gebruik het 2 mnd. Het is een kruidenthee dus gewoon drinken. Bij gebruik van kruiden is op langere termijn een resultaat merkbaar,wat je ook nog moet kunnen beschrijven. Ik ben nu nog tekort bezig om dit te beantwoorden.

Referentie 15

 Zo'n 12 jaar terug een artikel gelezen over Caisse en heb Essiac toen een aantal jaren gebruikt. Nu opnieuw begonnen om eventuele aandoeningen te voorkomen.Ik (ben 73) gebruik het 2 mnd. Het is een kruidenthee dus gewoon drinken. Bij gebruik van kruiden is op langere termijn een resultaat merkbaar,wat je ook nog moet kunnen beschrijven. Ik ben nu nog tekort bezig om dit te beantwoorden.

Referentie 16

Hoe heeft u gehoord van de essiacthee ? Van dokter Robert Trossèl van het PMC te Rotterdam. Hoelang gebruikt u de thee al? Vanaf half november 2014 Wat vindt u van de smaak van de thee? In het begin vreselijk, nu begin ik eraan te wennen. Lekker zal het nooit worden. Heeft u baat bij de thee? Of deze thee een positief effect heeft op mijn ziekte leukemie is een vraag die ik nu niet kan beantwoorden, alleen maar hopen.

Referentie 17

hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Ik heb een boekje gekregen van kennissen dat heet niet ziek zijn en toch beter worden en hierin wordt het verhaal van renee beschreven met al de onderzoeken en de genezingen, van daaruit ben ik op internet gaan zoeken waar ik de thee kon krijgen en heb uw site gevonden. Hoelang gebruikt u de esssiacthee al? 5 weken. Wat vindt u van de essaicthee?  Het is een aparte smaak maar zeker niet vervelend. Heeft u baat bij de essiacthee? Ik kan dit op dit moment nog niet goed bepalen. maar ik wordt er niet slechter van

Referentie 18

Hoe heeft u gehoord van de essiacthee? Google . Hoelang gebruikt u de thee al? 2 maanden. Wat vindt u van de smaak van de thee? Mijn vader drinkt het met honing en vind dan prima op smaak. Heeft u baat bij de thee? Mijn vader voelt zich er goed bij. Hij houdt minder vocht vast en het gaat nog steeds goed met hem ondanks eerdere berichten. 

Referentie 19

Ik heb wel 15 jaar geleden een boekje gekocht en gelezen over essiacthee toen ik in een Vitaminehuis werkte, en altijd geweten dat ga ik een keer gebruiken. In dat boekje stond de hele achtergrond over essiac thee wat mij onmiddellijk aansprak vanwege het gebruik van natuurlijke kruiden. Ik gebruik deze thee nu ruim 3 kwart jaar met soms een tussenpauze. De smaak vind ik helemaal niet een probleem, het is goed voor je lichaam en dat proef je, ik gebruik het zonder iets erbij en begin het lekker te vinden. Ik gebruik het preventief, als ontgifting, en ook om bepaalde hardnekkige kwalen te verzachten (gevoelige darmen, gevoelig voor hoofdpijn) En de laatste tijd heb ik veel minder vaak hoofdpijn.

Referentie 20

Hoe heeft u gehoord van de essiacthee? Via een kennis. Sinds wanneer gebruikt u de essiacthee? Vanaf Mei 2015 3. Wat vindt u van de smaak van de thee? ik moest erg wennen aan de smaak maar inmiddels vind ik het gewoon lekker! Heeft u baat bij de thee? Ja ik heb baat bij de thee! laatst was het een poosje op en ik moest nog nieuwe thee aanmaken. Mijn klachten namen weer toe en ik bedacht, hé mijn thee! De thee weer gemaakt en trouw 2 à 3 mokken per dag gedronken en na een paar dagen kwam er weer een stijgende lijn in mijn vermoeidheidsklachten!

Referentie 21

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? => huisdokter heeft het aangeraden om Essiac te proberen. - Hoelang gebruikt u de thee al? Sinds mei 2015. - Wat vindt u van de smaak van de thee? Niet de lekkerste thee, maar ijskoud is die best drinkbaar! - Heeft u baat bij de thee? Volgens de huisarts zijn mijn bloedwaarden op een paar maanden tijd drastisch verbeterd. Ook had ik een hardnekkige schimmelnagel die ik al een paar jaren trachtte te bestrijden, die nu schijnbaar aan het genezen is zonder extra bestrijdingsmiddel. Ik voel me er in ieder geval goed bij en ga nog even door met mijn dagelijkse portie Essiac.

Referentie 22

Het bijzondere is dat ik deze thee 20 jaar geleden kreeg voorgeschreven via een consult in Noordwelle bij ene 'Piet' naar aanleiding van een niertumor (grawitchtumor) die na drie weken is verwijderd. De beginnende verschrompeling van de nier met de tumor was een bron van vragen voor de patholoog die hem onderzocht en mijn mogelijke verklaring was de adviezen en supplementen en de thee die 'Piet' mij voorschreef. Maar dat werd met een glimlach als onzin verklaard. Nu dankzij die operatie en de adviezen van Piet ben ik mede door het Moermandieet en gezond eten en drinken wel 20 jaar verder en heb nu dankzij internet deze thee weer gevonden.

Referentie 23

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Mijn huisdokter heeft het aangeraden om Essiac te proberen.Hoelang gebruikt u de thee al? Sinds mei 2015. Wat vindt u van de smaak van de thee? Niet de lekkerste thee, maar ijskoud is die best drinkbaar! Heeft u baat bij de thee? Volgens de huisarts zijn mijn bloedwaarden op een paar maanden tijd drastisch verbeterd. Ook had ik een hardnekkige schimmelnagel die ik al een paar jaren trachtte te bestrijden, die nu schijnbaar aan het genezen is zonder extra bestrijdingsmiddel. Ik voel  me er in ieder geval goed bij en ga nog even door met mijn dagelijkse portie Essiac.

Referentie 24

Ik heb van de thee gehoord door de documentaire “the truth about cancer” Ik gebruik de thee sinds ruim een week, de smaak is misschien niet lekker maar ook niet vies, ik hou wel van bitter, daar heb ik behoefte aan.  Ik had gelijk baat bij de thee, na 2 dagen al, mijn gewrichten waar ik pijn aan heb zijn soepeler, mijn vingers zijn minder opgezet, mijn lichaam voelt niet meer zo zwaar, minder stram. Ik krijg meer energie en een positiever gevoel, ik neem een kop thee voor het slapen gaan en ik slaap nu ook veel beter.

Referentie 25

In 2014 was ik op vakantie in Canada. Daar las ik het boek van prof Brian Peskin. Het beste boek dat ik in jaren had gelezen en veel antwoorden gaf over hoe het menselijk lichaam reageert op stoffen die het binnenkrijgt en hoe je kanker kunt afweren. Ik besloot om het 5 stappen plan, zoals genoemd en uitgebreid beschreven in zijn boek, te gaan volgen. Het drinken van Essiacthee ( oorspronkelijk recept van de Ojibwa indianen) is een belangrijke stap in zijn methodiek. De Ojibwa indianen leefden oa Ontario. Dus in Canada gelijk Essiacthee gezocht in de winkels. Maar niets te krijgen. Terug in Nederland had ik het snel via internet gevonden. Inmiddels gebruik ik de thee 8 maanden. In het begin was het wel even slikken. De smaak wende niet, maar ik drink elke dag trouw een kop thee. Of de thee ook werkzaam is kan ik niet met zekerheid stellen. Ik gebruik het preventief. Wel heb ik het idee dat verkoudheden minder heftig zijn en ik heb geen griep gehad. Ga ook geen anti griep vaccinatie halen in dit najaar. Voorlopig blijf ik de thee gebruiken!

referentie 26

Ik heb gehoord over de thee via “the truth about cancer” Ik gebruik de thee al een week of 6 De smaak valt me mee , ziet er een stuk viezer uit dan het is. Ik weet niet of ik baat bij de thee heb, dat is lastig om te zeggen. Bloedonderzoek moet nog eea uitwijzen, gebruik meerdere alternatieve producten. Tot nu toe in ieder geval geen verslechtering van de situatie! Klachten wisselen.

Referentie 27

Ik snuffel veel op internet op sites over gezondheid en natuurlijk genezen. Wanneer en waar ik voor het eerst over essiac heb gelezen weet ik niet meer, maar het kwam nu weer onder mijn aandacht door de film ‘The truth about cancer’. En deze keer was er gelukkig een verkoopadres in Nederland. Ik gebruik de thee Een paar maanden, sinds mijn vorige bestelling. Ik vind het lekker. Moest er wel even aan wennen. Ja ik heb baat bij de thee, ik en mijn man ook voelen ons heel goed bij het gebruik van deze thee. Nog even over of ik baat heb bij de thee. Ik realiseer me ineens dat ik, sinds ik deze thee gebruik eigenlijk geen tandvleesontstekingen meer heb. Dat was iets wat regelmatig de kop opstak en waar ik nu al een hele tijd geen last van heb. Apart hé, hoe gauw je iets vergeet zodra je er geen last meer van hebt

Referentie 28

Ik heb van Essiac thee gehoord tijdens Ty Bollinger's documentaire. Ik ben op onderzoek omdat ik 4 vriendinnen met borstkanker heb. Ik heb de thee twee weken gebruikt. Ik vind de smaak is niet te definieren. Het is niet vies en ook niet lekker. Na 24 uur voelde mijn luchtwegen heerlijk vrij - alsof ik neusdruppels had genomen. Ik heb ook geen 'druppelneus' meer. Ik ben deze week (november!) 's nachts nog gestoken door een mug - normaal zou dat grote harde plekken veroorzaken die lang blijven jeuken en blaren geven. Dit keer (2 weken na de eerste thee) had ik er na een halve dag totaal geen last meer van (kan natuurlijk ook een ander soort mug geweest zijn). Ik had steeds meer een soort 'rijst korrels' in mijn nek en hals. Die zijn langzaam aan het verdwijnen.

Referentie 29

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? In de documentaire The Truth About Cancer komt het aan bod. (aflevering3) Hoelang gebruikt u de thee al? Sinds 3 weken ongeveer. Wat vindt u van de smaak van de thee? Niet heel lekker, maar ook niet vies, ik vind het goed te doen. Heeft u baat bij de thee? Ja! Ik heb PoTs, een auto immuunziekte waarbij mijn hartritme ernstig verstoord wordt. Hierdoor heb ik veel klachten. Ik ben duizelig, mijn spieren nemen af in kracht waardoor ik steeds door mijn benen zak en veel aan huis gebonden mee. Ook ben ik erg vergeetachtig. Na twee dagen (echt waar) voelde ik dat ik een ander soort energie en namen mijn benen en armen in spierkracht toe. Nu twee weken verder ben ik ook minder vergeetachtig. Ik drink 4 tot 5 koppen per dag en blijf dit zeker doen. Daarbij geef ik mijn hond ook tweemaal daags essiac thee. Ze heeft een oorontsteking. Haar oren ruiken minder en de ontsteking lijkt af te nemen.

Referentie 30

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Via Marian Zuijdam, therapeut van Vita Vero, zij is biofysisch therapeut, Geo‐bouwbioloog en Healer. Hoelang gebruikt u de thee al? Vanaf begin oktober of begin november: weten we niet meer precies Wat vindt u van de smaak van de thee? In het begin is het even wennen, het is goed te drinken Heeft u baat bij de thee? Ja zeker! Meer energie, meer zin om in aktie te komen, minder trek tussen door. De bloedsuikerspiegel is meer in balans. Maandag kunnen we uit meting van Marian kijken wat het nog meer gedaan heeft voor het 'systeem’.

Referentie 31

De Essiacthee werd genoemd in de USA video-uitzendingen van de Truth about Cancer. Via internet kwam ik op jouw website. Ik gebruik de thee nu zo’n 2 ½ maand. ’s Avonds voor het slapen gaan. De smaak was in het begin wat vreemd, kan ik niet als “lekker” aanmerken, maar voor mij ook niet vies. Inmiddels aan gewend. De thee zorgt er voor dat mijn stoelgang regelmatiger is geworden. Huidproblemen die ik in mijn gezicht had zijn zo goed als verdwenen. Eczeem op mijn armen en benen is verdwenen.

Referentie 32

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Ik hoorde voor het eerst van Essiac thee door de online documentaire The truth about cancer. Omdat ik nieuwsgierig was en ook benieuwd of de thee ook in Nederland te krijgen was ben ik gaan zoeken op internet. Gelukkig kwam ik al snel jullie website tegen. Na verschillende keren de website te hebben gelezen uiteindelijk de beslissing genomen om de thee te bestellen. Nu ben ik het boek Dodelijke leugens artsen en patiënten misleid van C.F van der Horst aan het lezen die geeft ook goede referenties over Essiac thee.De thee wordt vlot geleverd.

Hoelang gebruikt u de thee al? Ik gebruik de thee nu ongeveer 80 dagen. Wat vindt u van de smaak van de thee? De geur van de thee vind ik lekker maar het heeft 1 week geduurd voordat ik aan de smaak gewend was. Het heeft een gronderige smaak en ik drink de thee het liefst met een klein schepje honing. De kinderen zeggen meestal slootwater thee omdat het zo bruin van kleur is. Ik heb de thee 1 x een dag overgeslagen maar zelfs toen moest ik weer aan de smaak wennen. Tegenwoordig drink ik het gewoon als kruidenthee zo rond de klok van 20.00 uur. Je moet goed roeren om alle waardevolle stoffen binnen te krijgen.

Heeft u baat bij de thee? Heb ik baat bij de thee…. Dat vind ik een lastige… Ik voel mij er wel prettiger bij en een hardnekkige kalknagel is zonder verdere chemische hulpmiddelen aan het genezen. Ik voel me energieker. Dus ja ik heb baat bij de thee. Voorlopig blijf ik de thee gebruiken.

Referentie 33

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Via het boek "Het verzwegen verhaal over kanker" van dr. Brian Peskin Hoelang gebruikt u de thee al? Sinds juli/augustus 2015 Wat vindt u van de smaak van de thee? Heerlijk! Heeft u baat bij de thee? Ja, alleen is het effect moeilijk waarneembaar. Ik drink de thee preventief in combinatie met een rigoureus afwijkend dieet en voel me prima. Er was geen sprake van ziekte, daarom bestaat de baat voor mij vooral uit een goed gevoel dat ik put uit vertrouwen in de heilzame werking van de thee.

Referentie 34

Ik heb de essiacthee besteld voor mijn vader. Hij heeft "non hodgkin" ziekte. Bij deze vorm kanker is heel belangrijk om immuniteit te opstarten ongiften en lichaam laten ontdoen van zware metalen. Dankbaar deze thee juist van jullie is alles super goed, hij voelt heel goed, gezondheidsresultaten zijn ook uitstekend en dat is belangrijkste. Hij gebruikt essiac thee ongeveer 5 maanden. Ja, en wat hij vindt van de smaak? Smaak is minste belangrijk, alleen maar als helpt. Maar toch moet ik zeggen dat ie smaak is absoluut niet erg.

Referentie 35

Ik ben in 2011 bestraald voor prostaatkanker en daardoor is mijn PSA bloedwaarde gedaald tot onder de punt 1, maar in de loop van enkele jaren is de PSA waarde weer aan het stijgen en wilde mijn uroloog over gaan tot een hormonen behandeling, maar inmiddels had ik via familie gehoord van essiac thee en ben die gaan drinken 3 x daags een theeglas, het is niet lekker maar goed te drinken en zeker in koele vorm.

Terug bij de uroloog vertelde ik mijn verhaal en daar stond hij welwillend tegenover en was erg benieuwd wat de uitwerking zou zijn, ik kreeg een maand de tijd om het uit te proberen, en na die maand bleek dat er verschillende bloedwaardes waren verbeterd en ook de PSA waarde was minder gestegen en stelde de arts voor dit nog enkele maanden te proberen voordat hij overgaat op hormonenbehandeling, erg positief allemaal.

Mijn arts is erg benieuwd, en ik nog meer, wat de uitwerking van de thee te weeg zal brengen in de komende maanden.

Referentie 36

Hoe heeft u Essiac ontdekt: Via The Truth About Cancer episodes. Hoelang gebruikt u de thee al? Pas 1 maand. Wat vindt u van de smaak van de thee? Ik vind de smaak het beste te doen als ik hem niet te sterk kook en in een kop thee 3 buisjes bijengelei, cranberry sap en blauwe bessensap doe. Heeft u baat bij de thee? Dat kan ik nog niet zeggen, maar feit is wel dat ik me heel goed voel. Ik volg een streng anti kanker dieet, wandel heel veel en doe alleen maar leuke dingen (infra rode en gewone sauna, lezen, schrijven, yoga, zwemmen, acupuntuur, voetreflexogolie, meditatie, hypnose, reiki en chakra behandelingen) Ik heb 5 maanden geleden een mastectomy gehad en doe geen chemo, radio en hormoontheraptie. Ik word supergoed gecoacht door mijn homeopaath. Vraag het me nog eens over een jaar. Ik ben van plan de thee nog lang te gebruiken als preventieve ondersteuning. Mischien wel mijn hele leven. Mensen zijn er oud mee geworden..

Referentie 37

1) door de documentairereeks: "The Truth about cancer". 2) vanaf het eerste moment dat we het bij u hebben besteld 3) niet lekker.. Vind het meer modder.. Je moet wat over hebben voor je gezondheid ;)  4) mijn man zegt van wel... Zijn spieren zitten minder vaak in de knoop, wat bij zijn bovenrug vaak het geval is. Nu is het wel zo dat we meerdere technieken nu toepassen zoals gezondere voeding & een andere training dus wellicht is het een combinatie

Referentie 38

Vraag 1.    : zoekend op internet naar middelen die invloed kunnen hebben op kanker. Vraag 2.    : 2 maanden Vraag 3.    : niet lekker, je moet eraan wennen, maar goed te doen. Al is dat nu niet zo van belang voor mij. Vraag 4.    : dat is nog niet te zeggen, ik hoop dat ze ondersteunend werkt1.       We hadden de film ‘de truth about cancer’ gezien. Toen zijn we ook essiacthee gaan gebruiken tot volle tevredenheid.

Referentie 39

1.       We hadden de film ‘de truth about cancer’ gezien. Toen zijn we ook essiacthee gaan gebruiken tot volle tevredenheid. 2.       Ergens in september 2015 zijn we begonnen met de essiacthee.              3.       De smaak is lekker eigenwijs en begint al te werken als ik de thee ruik! 4.       Ja ik voel me erg goed bij deze thee!1. Ik heb gehoord van Essiac thee via de documentaire  "a global quest" van de organisatie a truth about cancer. 

Referentie 40

1. Ik heb gehoord van Essiac thee via de documentaire  "a global quest" van de organisatie a truth about cancer.  wordt verteld over hoe belangrijk het afweersysteem is in de strijd tegen kanker en andere ziektes.  Dit sprak mij enorm aan, omdat ik de ziekte psoriasis heb een ook daar het afweersysteem essentieel is. 2. Ik gebruik de thee nu ongeveer een half jaar 3. De smaak van de thee vind ik bitter. Het is niet lekker, maar went wel. Bovendien heb ik de niet zo lekkere smaak graag over voor de effecten die het heeft. 4. Ik heb absoluut baat bij de thee. Ik gebruikte dagelijks hormoonzalf en andere producten om mijn psoriasis enigszins onder controle te houden. Na een aantal maanden gebruik van de Essiac thee gebruik ik deze medicijnen helemaal niet meer!  Ik ben hartstikke blij met dit resultaat! 

Vervolg op Referentie 35

In mijn vorige referentie van enkele maanden geleden, vertelde ik dat ik in 2011 bestraald was voor prostaatkanker bij een PSA waarde van ruim 8 dit in verband met erfelijkheid in mijn familie. Na de bestraling was de PSA waarde terug gebracht tot 0.3, maar in de loop van een paar jaar is deze weer gaan stijgen en had in december 2015 de waarde van 7.4 bereikt en wilde mijn uroloog, om verdere stijging tegen te gaan, met een hormonenkuur beginnen. Maar inmiddels was ik via familie attent gemaakt op de essiacthee en gaan gebruiken vanaf begin december 3 x een theeglas per dag.

Dit heb ik verteld aan mijn uroloog, die stond daar welwillend tegenover en gaf mij een maand de tijd om het uit te proberen, de laatste maanden in 2015 steeg de PSA waarde met 0.4 per maand en in de proefmaand met 0.2 en ook waren de andere bloedwaarden verbeterd, de uroloog stelde voor de proeftijd met twee maanden te verlengen, deze zijn inmiddels ook voor bij en constateerde hij dat de PSA waarde stabiel was gebleven in deze twee maanden en stelde voor met de essiacthee door te gaan en over drie maanden weer voor controle te komen en als de uitslag dan weer positief is, voorlopig niet met een hormonenkuur te beginnen. Uit bovengenoemd verhaal blijkt dat de essiacthee voor mij de redding zal worden, om onder de hormonenkuur uit te komen.