DCA (Sodium Dichloroacetate)

Voor een korte tijd gaf DCA de belofte een mogelijke alternatieve kankerbehandeling te
zijn. Dit is echter nog steeds niet bewezen.

  • Home
  • Therapieën
  • DCA (Sodium Dichloroacetate)

DCA (Sodium Dichloroacetate)

Natriumdichlooracetaat is een natriumzout van dichloorazijnzuur (DCA). Het is een kristallijn poeder dat wit van kleur is, oplosbaar in water en heeft vele toepassingen.

In 1931, ontdekt een Duitse biochemicus , Otto Warburg dat tumorcellen het effect zijn van stofwisselingsziekte in gezonde cellen . Hij beweerde dat kankercellen geen zuurstof gebruiken om energie te produceren maar voeding krijgen door glucose ( suiker).

 

Warburg wees er ook op dat een kankercel een cel is die minimaal 60% van zijn zuurstoftoevoer kwijt is geraakt. Omdat de cel anaëroob (zuurstofarm) is geworden heeft hij geen andere keus dan te proberen te overleven. De cel houdt zich dan d.m.v. melkzuurfermentatie van glucose in het bloed in leven en zal zich zoveel mogelijk proberen te delen om zijn overlevingskansen te vergroten.

Zucht naar zoet

De remedie tegen kanker was volgens Warburg , meer zuurstof en minder suiker naar die cellen! De speculatie onder experts luidt nu dat de `zucht naar zoet' wellicht de Achilleshiel van de ziekte kanker is.

Werking DCA (Sodium Dichloroacetate)

Een normale cel bevat energiecentrales (mitochondriën) die voor de energie voorziening van de cel zorgen. Deze mitochondriën zorgen er ook voor dat een normale cel na een tijdje afsterft. Een kanker cel zorgt voor een verminderde zuurstof aanvoer. Dit zorgt er voor dat de mitochondriën worden uitgeschakeld en de cellen quasi onsterfelijk zijn. DCA zet deze mitochondriën weer aan het werk en de kanker cellen sterven sneller af dan dat ze kunnen aangemaakt worden