Veel gestelde vragen over Essiac.

Heeft u vragen of wilt u andere informatie over Essiac thee?
We helpen u graag en u kunt ons telefonisch of per e-mail bereiken.

Veelgestelde vragen over Essiac thee

U kunt ons altijd bereiken per telefoon of e-mail onder staan de meest gestelde vragen.

Krijg ik de echte Essiac kruiden?

Ja, de kruiden zijn in grote hoeveelheden niet zo duur. Daarnaast komt het product uit de Verenigde Staten en de straffen zijn daar erg hoog wanneer er wordt gerommeld met producten. Bovendien zijn de producten gewoon per vliegtuig door zowel de Amerikaanse als Nederlandse douane gekomen dus er zijn geen signalen dat er ergens iets niet klopt.

Hoe lang zijn de Essiackruiden houdbaar?

Onze leverancier verkoopt elke maand zijn magazijnen leeg. De Essiac kruiden zijn dus vers. Wij willen natuurlijk iedereen van verse kruiden voorzien. Afhankelijk hoe snel de douane werkt. Koel en donker bewaard zijn ze 3 jaar houdbaar.

Zijn de Essiac kruiden biologisch?

Gezien het feit dat de kruiden gewoon in de vrije natuur groeien en vaak zelfs worden gezien als onkruid zijn chemicaliën niet nodig. Sterker nog, de meeste Essiac kruiden groeien ook in Nederland in de vrije natuur. Het recept is zelfs openbaar gemaakt door Rene Caisse en kunt u vinden op deze website.

Waarom zijn jullie goedkoper dan andere aanbieders?

De kruiden zijn niet duur zeker als je ze koopt in grote hoeveelheden. De gemiddelde winkel heeft hoge kosten en hebben de winstgevendheid nodig. Wij verkopen alleen Essiac en onze kosten liggen dus veel lager. Daarnaast zijn onze voorraden niet al te hoog en wij laten de Essiac thee vanuit de VS invliegen. Dat garandeert gelijk ook de versheid die u in de winkel nooit zal aantreffen.

Wat kan Essiac thee voor mij doen?

Het schijnt dat de kruiden van Essiac thee zware metalen verwijderd uit het lichaam en zo ontgift. Bovendien herstelt de Essiac thee energieniveaus en bouwt het immuunsysteem weer op. Daarmee heeft u lichaam een betere verdediging tegen ziekten. Voor een volledige lijst van alle mogelijke voordelen van Essiac verwijzen we u naar uw ( alternatief ) arts, fytotherapeut of orthomoleculair therapeut.

Hoeveel Essiac thee kan ik drinken?

Met 28,5 gram maakt u 1 liter Essiac thee. Onze fabrikant adviseert gezonde mensen 1 tot 2 koppen thee per dag. Indien u Essiac thee wilt drinken om gezondheidsredenen is het verstandig een arts te raadplegen. Onze fabrikant adviseert in dat geval 3 tot maximaal 5 koppen per dag. Een kop thee maakt u door 1 deciliter thee in een theeglas te doen en voor de rest kokend water op te gieten. Het liefst 2 uur voor de maaltijd en 1 uur na de maaltijd. Drink gedurende de dag zoveel mogelijk water.

Hoe maak je Essiac Thee?

U roert een zakje met Essiac kruiden in een pan met water ( liefst bronwater) en brengt deze aan de kook. De pan mag niet van aluminium zijn. De kooktijd is 10 minuten en u kookt de thee niet te hard. Vervolgens laat u de thee 12 uur op kamertemperatuur afkoelen, maximaal 24 uur. Daarna zet u de thee in de koelkast. De thee blijft 14 dagen goed. Met 28,5 gram maakt u 1 liter en met 113 gram 4 liter.
De thee niet zeven want net zoals een hele sinaasappel beter is dan alleen het sap is de thee helemaal drinken beter dan gezeefd. De gebruiksaanwijzing kunt u hier vinden.