Essiac thee -
De zegen van een Sjamaan (kruidendokter)

Dit is het wonderlijke verhaal van een Canadese verpleegster genaamd René Caisse. Meer dan 50 jaar, tot haar dood in 1978 behandelde ze duizenden kankerpatiënten die in de meeste gevallen door de dokters waren opgegeven met haar eigen geheime kruidenformule die ze Essiac noemde. Caisse achteruit. Ze ontdekte dit medicijn via een patiënt in het ziekenhuis waar ze werkte en genezen was van kanker. De patiënt had een kruidenremedie gebruikt die haar was gegeven door een Sjamaan van de Ojibway stam.De Ojibway vormen na de Dineh (Navajo) en de Ahniyvwiya (Cherokee) de grootste groep inheemse Amerikanen in Noord-Amerika. De meeste Ojibway leven in de buurt van de Grote Meren.  dr bruch rene caisse right

De thee bestaat uit 8 kruiden die al eeuwenlang in de volksgeneeskunde bekend zijn, ook In Europa. Planten zijn al duizenden jaren de belangrijkste geneesmiddelen die we hebben. Wetenschappers schatten dat slechts 1% van de planten tot nu toe op geneeskrachtige eigenschappen is onderzocht.

René begon de planten te verzamelen en de kruidenremedie zelf in haar eigen keuken klaar te maken. De effectiviteit van dit eenvoudige kruidengeneesmiddel kon niet worden genegeerd en het Canadese ministerie van Volksgezondheid en Welzijn en het Parlement raakten erbij betrokken. Vrienden, voormalige patiënten en dankbare families hebben een verzoek ingediend zodat René Caisse het recht kreeg om de remedie toe te dienen aan iedereen die erom vroeg zonder de dreiging van strafvervolging van de autoriteiten. Vijftigduizend handtekeningen werden verzameld voor deze de petitie. In 1938 kwam Rene Caisse drie stemmen in het parlement tekort voor de legalisatie door de regering van Ontario als remedie bij terminale kankerpatiënten. U kunt deze thee vanaf nu ook via deze site in Nederland bestellen.

Een zegen van een Sjamaan

Een zegen van een Sjamaan

De Ojibwa indianen zijn een van de grootste stammen van de Verenigde Staten en is verspreid over een aanzienlijk gebied, van de provincie Ontario, in het oosten, tot de Rode rivier in het noorden, in het westen en van Manitoba in zuidelijke richting via de Staten van Minnesota, Wisconsin en Michigan.

Lees verder

Rene Caisse, de roep van Engel

Rene Caisse, de roep van Engel

Het wonderbaarlijke verhaal van Rene Caisse en haar wereldberoemde Essiac thee.

Lees verder

Onze unieke Essiac thee.

Onze unieke Essiac thee.

Wij leveren uitsluitend de echte Essiac kruiden die volledig biologisch zijn van een zeer betrouwbare producent in de VS. De receptuur is de 8 kruidenversie die Rene Caisse heeft ontwikkeld vanaf 1959 samen de lijfarts van John F Kennedy namelijk Dr. Charels Brusch.

Lees verder

Veelgestelde vragen over Essiac thee

U kunt ons altijd bereiken per telefoon of e-mail onder staan de meest gestelde vragen.

Krijg ik de echte Essiac kruiden?

Ja, de kruiden zijn in grote hoeveelheden niet zo duur. Daarnaast komt het product uit de Verenigde Staten en de straffen zijn daar erg hoog wanneer er wordt gerommeld met producten. Bovendien zijn de producten gewoon per vliegtuig door zowel de Amerikaanse als Nederlandse douane gekomen dus er zijn geen signalen dat er ergens iets niet klopt.

Hoe lang zijn de Essiackruiden houdbaar?

Onze leverancier verkoopt elke maand zijn magazijnen leeg. De Essiac kruiden zijn dus vers. Wij willen natuurlijk iedereen van verse kruiden voorzien. Afhankelijk hoe snel de douane werkt. Koel en donker bewaard zijn ze 3 jaar houdbaar.

Zijn de Essiac kruiden biologisch?

Gezien het feit dat de kruiden gewoon in de vrije natuur groeien en vaak zelfs worden gezien als onkruid zijn chemicaliën niet nodig. Sterker nog, de meeste Essiac kruiden groeien ook in Nederland in de vrije natuur. Het recept is zelfs openbaar gemaakt door Rene Caisse en kunt u vinden op deze website.

Waarom zijn jullie goedkoper dan andere aanbieders?

De kruiden zijn niet duur zeker als je ze koopt in grote hoeveelheden. De gemiddelde winkel heeft hoge kosten en hebben de winstgevendheid nodig. Wij verkopen alleen Essiac en onze kosten liggen dus veel lager. Daarnaast zijn onze voorraden niet al te hoog en wij laten de Essiac thee vanuit de VS invliegen. Dat garandeert gelijk ook de versheid die u in de winkel nooit zal aantreffen.

Wat kan Essiac thee voor mij doen?

Het schijnt dat de kruiden van Essiac thee zware metalen verwijderd uit het lichaam en zo ontgift. Bovendien herstelt de Essiac thee energieniveaus en bouwt het immuunsysteem weer op. Daarmee heeft u lichaam een betere verdediging tegen ziekten. Voor een volledige lijst van alle mogelijke voordelen van Essiac verwijzen we u naar uw ( alternatief ) arts, fytotherapeut of orthomoleculair therapeut.

Hoeveel Essiac thee kan ik drinken?

Met 28,5 gram maakt u 1 liter Essiac thee. Onze fabrikant adviseert gezonde mensen 1 tot 2 koppen thee per dag. Indien u Essiac thee wilt drinken om gezondheidsredenen is het verstandig een arts te raadplegen. Onze fabrikant adviseert in dat geval 3 tot maximaal 5 koppen per dag. Een kop thee maakt u door 1 deciliter thee in een theeglas te doen en voor de rest kokend water op te gieten. Het liefst 2 uur voor de maaltijd en 1 uur na de maaltijd. Drink gedurende de dag zoveel mogelijk water.

Hoe maak je Essiac Thee?

U roert een zakje met Essiac kruiden in een pan met water ( liefst bronwater) en brengt deze aan de kook. De pan mag niet van aluminium zijn. De kooktijd is 10 minuten en u kookt de thee niet te hard. Vervolgens laat u de thee 12 uur op kamertemperatuur afkoelen, maximaal 24 uur. Daarna zet u de thee in de koelkast. De thee blijft 14 dagen goed. Met 28,5 gram maakt u 1 liter en met 113 gram 4 liter.
De thee niet zeven want net zoals een hele sinaasappel beter is dan alleen het sap is de thee heemaal drinken beter dan gezeefd.

De 8 geneeskrachtige kruiden uit Essiac

Essiac bestaat uit 8 kruiden die volgens veel deskundigen samenwerken om uw lichaam te ontgiften en te voeden. Daarmee wordt automatisch uw weerstand vergroot en dat zorgt weer dat uw lichaam beter in staat is te reageren op ziekten.

Schapenzuring  (Rumex acetosella)

Schapenzuring (Rumex acetosella)

Schapenzuring behoort tot de boekweit familie en groeit in het wild in het grootste deel van de wereld. Het groeit in weilanden, rotsachtige gebieden, en de bermen van landwegen. Schapenzuring – en dan met name de wortels – wordt gezien als het meest actieve kruid in Essiac omdat het cellulaire regeneratie stimuleert, ontgift en reinigt. Deze eigenschappen zijn overigens al eeuwen bekend onder volksgenezers.

Lees verder


Grote Kliswortel

Grote Kliswortel

De plant komt ook in ons land in het wild voor en is voorzien van haakjes. Het blijft dus makkelijk aan kleding hangen, waardoor elders op grote afstand een nieuwe plant kan groeien.

Kliswortel helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het bloed doordat de nieren worden gestimuleerd. Het is dus bij uitstek geschikt om te helpen ontgiften. In de volksgeneeskunde werd kliswortel gebruikt bij: Hoge bloeddruk: Aderverkalking, Verlagen cholesterol; Behandeling van leverziekten; huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en acne; behandeling van jicht, gewrichtspijn, artritis en behandeling van tumoren.

Lees verder


Rode Iep

Rode Iep

De binnenste bast wordt grootschalig gewonnen voor medicinaal gebruik, wat de bomen feitelijk doodt. Op dit moment wordt bekeken of de Rode Iep op de CITES-lijst wordt opgenomen om een duurzame te oogst te verzekeren. De Rode Iep is één van de originele kruiden van het beroemde Essiac-thee.

Lees verder


Turkse Rabarber

Turkse Rabarber

Rabarberwortel zuivert het lichaam van parasieten en vastzittend voedsel in de darm door het galkanaal te prikkelen om het giftige afval te verwijderen zodat deze zich niet in het in het lichaam kunnen opbouwen en nestelen. Daarnaast worden chronische leveraandoeningen verlicht door de lever te reinigen.

De wortels zijn rijk aan diverse vitaminen en mineralen. Het bevat vitamine A, sommige vitamine B complex en vitamine C en P. Daarnaast de mineralen calcium, chloor, koper, jodium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, silicium, natrium, zwavel en zink.

Lees verder


Kelp

Kelp

Kelp is een zeer voedzame zeegroente en een bron van mineralen, zoals jodium, kalium, magnesium, calcium en ijzer. Jodium helpt bij het maken van schildklierhormonen die noodzakelijk zijn voor het handhaven van normale stofwisseling en functioneren van alle cellen van het lichaam.

Voorlopige tests tonen aan dat kelp effectief is bij de aanvullende behandeling van diverse tumoren. Bij een onderzoek met ratten naar de anti-oestrogene effecten van kelp is gebleken dat deze zeewiersoort de belangrijkste kanker bestrijdende component is van het Aziatisch eetpatroon en niet, zoals lang werd gedacht, soja.

Lees verder


Rode klaver

Rode klaver

Rode klaver is een wilde plant die met name voorkomt in weilanden. De plant is een bron van vele waardevolle voedingsstoffen en wordt ook beschouwd als een van de rijkste bronnen van isoflavonen. De isoflavonen geïsoleerd uit rode klaver zijn onderzocht (en erkend) op hun doeltreffendheid in de behandeling van sommige vormen van kanker zoals borstkanker. Daarnaast denkt men denkt dat de isoflavonen kunnen voorkomen dat kankercellen uitzaaien.

Historisch werd rode klaver gebruikt voor en breed scala van aandoeningen, waaronder kanker, mastitis (ontsteking van de borst), gewrichtsaandoeningen, geelzucht, bronchitis, hoesten, astma en huidontstekingen zoals psoriasis en eczeem​.

Lees verder


Gezegende distel

Gezegende distel

De bladeren en bloemtoppen van gezegende distel wordt het meest gebruikt voor problemen met de spijsvertering, zoals gas, constipatie en maagklachten. Deze plant wordt geoogst in de zomer maanden. Het groeit overal in de VS, met een piek in mei en juni en wordt daar soms gezien als een vervelend onkruid. Om zijn medicinale eigenschappen wordt de plant vandaag de dag nog steeds gekweekt in Duitsland, Italië en Spanje​.

Gezegende distel kan ook worden gebruikt om borstvoeding te stimuleren. De bestanddelen zijn bittere stoffen van het type sesquiterpene lacton, tannine, slijm en essentiële olie. De essentiële olie blijkt antivirale en antibacteriële eigenschappen te hebben.

Lees verder


Waterkers

Waterkers

De waterkers is een moerasplant, die groeit in stromend water. In Noord-Amerika is het zowaar een plaag geworden aan de oevers van rivieren. Met zijn vijftien vitaminen is de waterkers supergezond en een boost voor de gezondheid. Het zorgt voor een goede zuurstoftransport en ondersteunt de inwendige reiniging van ons lichaam. Daarnaast is waterkers rijk aan zwavel wat een gunstige uitwerking heeft op zowel huid, haar als nagels.

In Waterkers zit o.a : Mangaan, Jodium, Magnesium, Zink, Fosfor, IJzer, Kalium, Calcium, Foliumzuur, Vitamine K, Vitamine E, Vitamine C, Vitamine B6, Vitamine B1, Vitamine A en Glucosinulaat.

Lees verder