Rote Ulme (Ulms Rubra) in Essiac Tee

Rode Iep in Essiac Thee

De rode iep (Ulmus rubra) is een middelgrote loofboom van het iepgeslacht.
verspreidings-gebied strekt zich uit over het oosten van Noord-Amerika.

Rode Iep (ulmus rubra).

Ulmus rubra (botanische naam) komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar werd de iep vroeger gebruikt als overlevingsvoedsel.

Ulmus rubra ( botanische naam ) wordt in het engels Red Elm of Slippery Elm genoemd. Wij houden de Nederlande naam aan en dat is: Rode Iep. De Rode Iep is een loofboom die van oorsprong alleen in het oosten van Noord-Amerika voorkomt. De rode Iep heeft eetbare onderdelen; met kennis van de eetbaarheid hoef je in moeilijke tijden nooit honger te lijden. De schors wordt al eeuwen gebruikt als voedingssupplement. Als tonicum wordt het gebruikt bij het versterken van de organen, weefsels en slijmvliezen en met name de longen en maag. Als zalf bevordert de schors een snelle genezing van snijwonden, brandwonden en zweren.

Rode Iep schors heeft de goedkeuring van de Food and Drug Administration en is een ingrediënt in zuigtabletten bij keelpijn. Rode Iep schors wordt al eeuwen door kruidendokters gebruikt om het lichaam te reinigen, te versterken en te genezen. De schors kan gastro-intestinale symptomen van aandoeningen zoals de ziekte van Crohn helpen te verlichten. De bast werd ook gebruikt door Amerikaanse soldaten in de Amerikaanse burgeroorlog om schotwonden mee te behandelen.

RodeI Iepenschors is verzachtend. Het kan de maag en darmen kalmeren. De schors is slijmerig, een kleverig mengsel van suikers die niet kan worden afgebroken door het spijsverteringskanaal van de mens. Het slijm bedekt de keel, dus het is geen verrassing dat Rode Iep commercieel wordt aangetroffen in veel merken keelpastilles. Daardoor wordt de boom helaas bedreigd.