Schaf Sauerampfer (Rumex Acetosella) in Essiac-Tee

Schapenzuring in Essiac Thee

Schapenzuring wordt al duizenden jaren gebruikt door volksgenezers
o.a. om het lichaam te reinigen.

Schapen Zuring (Rumex acetosella)

Schapenzuring (inclusief de wortels) is het belangrijkste ingrediënt in Essiac Thee

Volksgeneeskunst

Zowel in Europa als Amerika werd het plantje vaak gebruikt voor de behandeling van kanker in de volksgeneeskunst. Onderzoekers hebben geconstateerd dat het kan helpen bij het afbreken van tumoren en het kan sommige chronische aandoeningen en degeneratieve ziekten verlichten. Schapenzuring is een rijke bron van oxaalzuur, natrium, kalium, ijzer, mangaan, fosfor, beta - caroteen en vitamine C. De combinatie van deze vitaminen en mineralen bevorderen de algemene gezondheid van het gehele lichaam.

Kenmerken Schapenzuring

De plant wordt 10-60 cm hoog en vormt veel en lange ondergrondse uitlopers. De 3-7 cm lange, spiesvormige bladeren zijn omgekeerd-eirond tot lijnvormig. Schapenzuring bloeit van mei tot de herfst met meestal groene of lichtrood aangelopen pluimen. Soms zijn ze donkerrood. De 1-1,5 mm lange vruchtkleppen (binnenste bloemdekbladen) zijn niet of nauwelijks langer dan de vrucht. Ze zijn ongetand en zonder knobbels. De vrucht is een driekantig nootje. In een gram zaad zitten circa 3800 zaden.

Gebruik Schapenzuring

De jonge blaadjes kunnen gegeten worden en smaken fris zuur door het aanwezige oxaalzuur. Ook worden ze gebruikt voor het bereiden van vleesgerechten. De bladeren zijn rijk aan vitamine A, vitamine B, vitamine C, vitamine D, vitamine K en vitamine E en bevatten 8-12% carotenoïden.

Chlorofyl

Schapenzuring bevat ook carotenoïden en chlorofyl, evenals citroenzuur, appelzuur en wijnsteenzuur en tannine. De chlorofyl kan voor vele functies in het lichaam nuttig zijn. Het zorg voor ondermeer voor zuurstof door de bloedbaan. Dit is belangrijk omdat kankercellen niet kunnen leven bij zuurstof. Chlorofyl kan ook patiënten helpen beter omgaan met chemotherapie en bestralingen. Het kan de schade stralingsbrandwonden verminderen en de weerstand tegen röntgenstralen. Ook kan chlorofyl cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Chlorofyl kan ook de lever te zuiveren, ontstekingen helpen te verminderen en de groei van nieuw weefsel stimuleren. Schapenzuring werd beschouwd als de meest actieve kruid in Essiac thee voor het stimuleren van cellulaire regeneratie, ontgiftiging en reiniging, op basis van rapporten van Rene Caisse en haar collega Dr Charles Brusch.

De voordelen van Schapenzuring worden in onderstaande You Tube film besproken.