Rode Iep in Essiac thee

Rode Iep

De Rode Iep is een boom die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt.
De boom lijdt in Europa al 100 jaar onder de iepziekte die uit Azië is overgewaaid. Ook grote populaties in
de VS en Canada hebben helaas te lijden gehad.

  • Home
  • Kruiden
  • Rode Iep

Rode Iep (ulmus rubra).

Ulmus rubra (botanische naam) komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar werd de iep vroeger gebruikt als overlevingsvoedsel.

Ulmus rubra ( botanische naam ) wordt in het engels Red Elm of Slippery Elm genoemd. Wij houden de Nederlande naam aan en dat is: Rode iep. De Rode iep is een loofboom die van oorsprong alleen in het oosten van Noord-Amerika voorkomt. De rode iep heeft eetbare onderdelen; met kennis van de eetbaarheid hoef je in moeilijke tijden nooit honger te lijden. De schors wordt al eeuwen gebruikt als voedingssupplement. Als tonicum wordt het gebruikt bij het versterken van de organen, weefsels en slijmvliezen en met name de longen en maag. Als zalf bevordert de schors een snelle genezing van snijwonden, brandwonden en zweren.

Rode iep schors heeft de goedkeuring van de Food and Drug Administration en is een ingrediënt in zuigtabletten bij keelpijn. Rode iep schors wordt al eeuwen door kruidendokters gebruikt om het lichaam te reinigen, te versterken en te genezen. De schors kan gastro-intestinale symptomen van aandoeningen zoals de ziekte van Crohn helpen te verlichten.

De Schors bevat als belangrijkste ingrediënten , galluszuur , fenolen , zetmelen , suikers , vitaminen A , B -complex , C , K en P. Het bevat grote hoeveelheden calcium , magnesium en natrium , evenals kleinere hoeveelheden chroom , seleen , ijzer , fosfor , silicium en zink.